Manual för app

 

Samtliga deltagare i Västerbotten Brevet uppmanas att använda en webbapp under loppet som hjälper arrangörerna i Broparken att följa strömmen av cyklister mellan kontrollerna. För matkontrollerna innebär det att de kan anpassa förberedelsen av mat och dryck till flödet av cyklister. Eftersom kontrolltiderna är väl tilltagna får kontrollerna även besked om när samtliga cyklister passerat och kan då stänga i förtid. Officiella köbilar, privata följebilar och annan bevakning förekommer inte i randonnéer så om någon cyklist saknas vid en kontroll kan ledningen snabbt påbörja sökning. Appen ger även cyklister möjlighet att anmäla sig själva vid obemannade kontroller vilket kan bli fallet för den som cyklar 300K-banan och anländer sent på natten till en kontroll.

Märk väl, appen ersätter inte brevet-kortet! Vid kontrollen checkar du in via appen och en kontrollant stämplar ditt kort. När detta är gjort kan du lugnt fika, mingla, ta en massage, en vilopaus eller gå på toaletten.

En webbapp är helt en vanlig webbsida som ser som och fungerar som en mobilapp utan att uppta utrymme på din mobil. Surfa in på www.västerbottenbrevet.se/app med din mobil!  Så här fungerar appen:

  1. Fyll i ditt unika ID och PIN som du hittar på baksidan av ditt deltagarkort. Tryck Logga in. Märk väl, om du laddar om sidan blir du utloggad och måste alltså logga in på nytt. På startsidan, innan du loggat in, har du även tillgång till den här manualen.
  2. Ditt namn på startsidan visar att du är inloggad och du ser stämpeln för startkontrollenI ett brevet får alla samma starttid, oavsett vilken tid de faktiskt lämnar startområdet så tryck Starta medan du väntar på startsignalen. Du kommer att få starttid 08:00 oavsett.
  3. Efter det att du tryckt på Starta byts knappen till en Checka in-knapp. När du kommer fram till första kontroll ute på banan trycker du på Checka in. Om du får problem med din egen mobil kan du be en kontrollant att checka in åt dig. 
  4. När du har checkat in på kontrollen laddar appen om och visar stämpeln för nästkommande kontroll. Om du trycker på stämpeln ser du information om den kontrollen.
  5. Deltagarlista visar samtliga cyklister på samtliga banor. Den visar den kontroll som du befinner dig vid längst upp sorterat i bokstavsordning och därefter övriga deltagare och var de befinner sig sorterade i bokstavsordning.
  6. För att hjälpa dig att komma ihåg att använda appen har vi kopplat ett lotteri till appen. När du checkar in vid kontrollerna har du chans att vinna cykelprylar, cykelkläder, extra gofika och massagepass! Meddela kontrollen om du får JACKPOTT!

Efter du har checkat in på sista kontrollen ute på banan byts Checka in-knappen till en Avsluta-knapp. När du anländer till målområdet i Broparken trycker du på Avsluta och lämnar in ditt brevet-kort till ledningen.

Om du behöver bryta loppet är det viktigt att du meddelar ledningen! Detta gör du genom att trycka på Bryt loppet längst ner på sidan. Du kan göra detta var som helst på banan. I deltagarlistan visas den sista kontrollen som du checkade in på bredvid ditt namn men klockslaget ersätts med texten DNF (Did Not Finish). Även om du bryter loppet väntar förstås en mattallrik på dig i Broparken! Dock går du miste om vinstmöjligheterna i appen från kontrollerna som cu inte checkade in på.

För dig som cyklar 300K-banan. Enligt regelverket har du till kl 04:00 på dig att slutföra din randonnée. Sent på natten kan det som sagt hända att din kontroll är obemannad när du kommer fram. Via appen kan du dock checka in på kontrollen vilket ger ledningen i Broparken meddelande om var du befinner dig. Broparken kommer förstås att vara bemannad tills sista deltagaren gått i mål!