Manual för app

Översikt, sidor. Se numrerad lista nedan.

Använd vår unika webbapp under loppet! Via den kan cykelloppets ledning samt vänner och familj följa din framfart mellan kontrollerna online! Matstationerna kan anpassa förberedelsen av mat och dryck till flödet av cyklister och kontrollanter kan se när samtliga cyklister passerat och stänga kontroller i förtid. Appen ger dessutom cyklister möjlighet att anmäla sig själva vid obemannade kontroller vilket kan bli fallet för dig som cyklar 300K-banan och anländer till en kontroll sent på natten. Förutom den ovannämnda logistiken finns även ett viktigt säkerhetsskäl till att använda appen. Officiella köbilar, privata följebilar och annan bevakning förekommer nämligen inte i randonnéer. Om du råkar ut för en olycka och inte kommer fram till en kontroll i tid kan ledningen snabbt upptäcka att du saknas och påbörja sökning.

Märk väl, appen hjälper till att koordinera cykelloppet och ersätter inte brevet-kortet! Vid kontrollen checkar du in via appen och en kontrollant stämplar ditt brevet-kort. När detta är gjort kan du lugnt fika, mingla, ta en vilopaus eller gå på toaletten.

En webbapp är helt en vanlig webbsida som ser som och fungerar som en mobilapp utan att uppta utrymme på din mobil. Så här fungerar appen:

  1. Fyll i ditt unika ID och PIN som du hittar på baksidan av ditt brevet-kort. Tryck Logga in. På startsidan, innan du loggat in, har du även tillgång till den här manualen.
  2. Ditt ID-nummer på startsidan visar att du är inloggad och du ser stämpeln för startkontrollenI ett brevet får alla samma starttid, oavsett vilken tid de faktiskt lämnar startområdet så tryck Starta medan du väntar på startsignalen. Du kommer att få starttid 08:00 oavsett.
  3. Efter det att du tryckt på Starta byts knappen till en Checka in-knapp. När du kommer fram till första kontroll ute på banan trycker du på Checka in. Om du får problem med din egen mobil kan du be en kontrollant att checka in åt dig. 
  4. När du har checkat in på kontrollen laddar appen om och visar stämpeln för nästkommande kontroll. Om du trycker på stämpeln ser du information om den kontrollen.
  5. Deltagarlista visar samtliga cyklister på samtliga banor. Den visar den kontroll som du befinner dig vid längst upp sorterat i bokstavsordning och därefter övriga deltagare och var de befinner sig sorterade i bokstavsordning.
  6. OBS! Varje gång du checkar in på en kontroll kan du vinna ett pris. Meddela kontrollen om du får JACKPOTT!

Efter du har checkat in på sista kontrollen ute på banan byts Checka in-knappen till en Avsluta-knapp. När du anländer till målområdet i Broparken trycker du på Avsluta och lämnar in ditt brevet-kort till ledningen.

Om du behöver bryta loppet är det viktigt att du meddelar ledningen! Detta gör du genom att trycka på Bryt loppet längst ner på sidan. Du kan göra detta var som helst på banan. I deltagarlistan visas den sista kontrollen som du checkade in på bredvid ditt namn men klockslaget ersätts med texten DNF (Did Not Finish). Även om du bryter loppet väntar förstås en mattallrik på dig i Broparken! Dock går du miste om vinstmöjligheterna i appen från kontrollerna som du inte checkade in på.

För dig som cyklar 300K-banan. Enligt regelverket har du till kl 04:00 på dig att slutföra ditt brevet. Sent på natten kan det som sagt hända att din kontroll är obemannad när du kommer fram. Broparken kommer förstås att vara bemannad tills sista deltagaren gått i mål!