Inför loppet

Registrering i Broparken, Umeå.

Start- och målplats: Broparken, Umeå (Brogatan 1,  903 25 Umeå)
Startdatum: 2019-06-29
Starttid: kl. 08:00-09:00 (samtliga sträckor)
Registrering: kl. 07:15 på utomhusscenen i Broparken.

Startavgift
Startavgift är 200 kr till och med den 15 juni och därefter 400 kr fram till dagen innan loppet kl 12:00. Cykelloppet har ett begränsat antal startplatser. Startavgiften är inte återbetalningsbar men den kan dock överlåtas!

Planering
Ett brevet är som sagt ett långdistanslopp på cykel utan tävlingsmoment. Det är distansen som är utmaningen och loppets tidsramar är därför väl tilltagna för detta ändamål. Om du planerar ditt lopp noga kommer du att lyckas med det du företagit dig. Några tips på vägen:

  1. Kom i god tid till registreringen så du slipper stressa innan startsignalen går.
  2. Ett brevet är en individuell prövning så jäkta inte iväg i snabbare cyklisters tempo.
  3. Spar på krutet. Föreställ dig att du ska cykla andra halvan av loppet fortare än den första.
  4. Ta god tid på dig vid kontrollerna. Checka in med webbappen och se till att få ditt brevet-kort stämplat innan du gör annat så du inte glömmer! Därefter kan du lugnt fika, mingla, ta en vilopaus eller ett massagepass.
  5. Glöm inte att lämna kontrollerna med proviant och fyllda vattenflaskor så du klarar dig till nästa kontroll.

Registrering
Vid registreringen i Broparken uppger du ditt namn och vilken distans du har anmält dig till. Du får då ett brevet-kort med förtryckta uppgifter som gäller för din distans samt en nummerdekal. Dekalen sätter du fast på din ryggsäck med klädombyte. Ryggsäcken lämnar du in på vår övervakade bagageförvaring. Märk väl, varje distans har alltså ett unikt brevet-kort och registreringen är indelad därefter. Var därför uppmärksam så att du ställer dig i rätt kö! Kom gärna i god tid så att du slipper stressa. Ett mindre antal parkeringsplatser finns i nära anslutning till Broparken.

Webbapp
Brevet-kortet som du hämtat ut vid registreringen innehåller inloggningsuppgifter till vår webbapp. Inloggningsuppgifterna består av ett ID-nummer och ett PIN och de är unika för varje brevet-kort. Du loggar in på webbappen via din mobil. När du är inloggad kan din familj och vänner hemmavid följa dig under loppet. Via webbappen kan du även själv följa dina vänner och se var de befinner sig även om ni cyklar olika banor. Ett lotteri är anslutet till webbappen som ger dig en chans att vinna ett fint pris varje gång du checkar in på en kontroll. Meddela kontrollen om du får jackpott! En webbapp är en vanlig webbsida som och fungerar som en mobilapp utan att uppta utrymme på din mobil. För information om webbappen se menyn ovan.

Facebookgrupp
Anslut dig gärna till vår facebookgrupp. Via den kan du hålla dig uppdaterad om händelser som berör loppet. På startdagen kan du dessutom följa med i händelserna vid kontrollerna och ute på banorna. Adress: www.facebook.com/groups/1778079872438803

 

Banor
I Västerbotten Brevet 2019 arrangerar vi två brevet-distanser och två kortare så kallade populaire-distanser. Samtliga banor går på asfalterad landsväg. Banorna är inte bevakade eller skyltade med undantag för mindre skyltning i anslutning till kontrollerna. Ta därför god tid på dig att studera den bana du väljer på din dator hemmavid innan loppet. Märk väl, samtliga banor är preliminära. Oplanerade och akuta vägarbeten kan medföra ändringar på kort varsel.

Volontär?
Morgonpigg? Vill du hjälpa till att möblera och ställa i ordning Broparken på morgonen innan start? Mejla i så fall Florian Kynman floriank2@gmail.com innan du anmäler dig till cykelloppet! Som tack för hjälpen får du nämligen en rabattkod som du kan använda när du betalar startavgiften.