Inför loppet

 

Anmälningstiden börjar i januari 2019

Startavgift är 200 kr till och med den 15 juni och därefter 400 kr fram till dagen innan loppet kl 12:00. Antalet startplatser i Västerbotten Brevet är begränsat. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar men kan överlåtas.

Start- och målplats: Broparken, Umeå (Adress: Brogatan 1  903 25 Umeå)
Startdatum: 2019-06-29
Starttid: kl. 08:00-09:00 för samtliga sträckor.
Registrering: kl. 07:30 på utomhusscenen i Broparken.

Banor
I Västerbotten Brevet 2019 arrangerar vi två brevet-distanser och två kortare så kallade populaire-distanser. Samtliga banor går på asfalterad landsväg. Banorna är inte bevakade eller skyltade med undantag mindre skyltning i anslutning till kontrollerna. Ta därför god tid på dig att studera den bana som du väljer på din dator hemmavid. Märk väl, samtliga banor är preliminära. Oplanerade och akuta vägarbeten kan medföra ändringar på kort varsel. För aktuell information om banorna se menyn ovan.

Registrering
Vid registreringen får du ett brevet-kort, ett ID-nummer och PIN samt en nummerdekal som du kan sätta fast på en ryggsäck med klädombyte som du kan lämna till vår övervakade bagageförvaring. Varje distans har ett unikt brevet-kort och registreringen är indelad därefter. Var därför uppmärksam så att du ställer dig i rätt kö! Kom gärna i god tid så att du slipper stressa.

Webbapp
Använd inloggningsuppgifterna som du får vid registreringen innan loppet för att logga in på vår webbapp i din mobil. När du är inloggad kan din familj och vänner hemmavid följa dig under loppet. Via webbappen kan du även själv följa dina vänner och se var de befinner sig även om ni cyklar olika banor. Ett lotteri är anslutet till webbappen som ger dig en chans att vinna ett fint pris varje gång du checkar in på en kontroll! Meddela kontrollen om du får jackpott! En webbapp är en vanlig webbsida som och fungerar som en mobilapp utan att uppta utrymme på din mobil. För information om webbappen se menyn ovan.

Regler
De viktigaste reglerna för Västerbotten Brevet är följande:

 • Cykelhjälm är obligatoriskt.
 • Följ trafikreglerna. Du ansvarar för din egen säkerhet i trafiken!
 • Följ banan (ta inte genvägar).
 • Passa kontrollernas öppettider.
 • Tillse att brevet-kortet är korrekt ifyllt vid varje kontroll.
 • Personlig assistans i form av följebil, matdepåer mm är inte tillåten.
 • Täckta hjul och så kallade tempobågar är inte tillåtna av säkerhetsskäl.
 • Checka in på varje kontroll med webbappen.

Planering
Ett brevet är som sagt ett långdistanslopp på cykel utan tävlingsmoment. Det är distansen som är utmaningen och loppets tidsramar är därför väl tilltagna för detta ändamål. Om du planerar ditt lopp noga kommer du att lyckas med det du företagit dig. Några tips på vägen:

 1. Kom i god tid till registreringen så du slipper stressa innan startsignalen går.
 2. Ett brevet är en individuell prövning så jäkta inte iväg i snabbare cyklisters tempo.
 3. Spar på krutet. Föreställ dig att du ska cykla andra halvan av loppet fortare än den första.
 4. Ta god tid på dig vid kontrollerna. Checka in med webbappen och se till att få ditt brevet-kort stämplat innan du gör annat så du inte glömmer! Därefter kan du lugnt fika, mingla, ta en vilopaus eller ett massagepass.
 5. Glöm inte att lämna kontrollerna med proviant och fyllda vattenflaskor så du klarar dig till nästa kontroll.

Facebookgrupp
Anslut dig gärna till vår facebookgrupp. Via den kan du hålla dig uppdaterad om händelser som berör loppet. På startdagen kan du dessutom följa med i händelserna vid kontrollerna och ute på banorna. Adress: www.facebook.com/groups/1778079872438803